ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul de deputat

09:47 | 30.07.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Fostul lider al Partidului Democrat din Moldova, Vlad Plahotniuc și-a depus mandatul de deputatul. Anunțul a fost făcut marți, 30 iulie, transmite MOLDPRES.

”În actuala situație, în care mandatul de deputat nu mai valorează mare lucru, nu-mi pot îndeplini nici obligațiile față de electoratul din Nisporeni, cei care au făcut mandatul meu cel mai reprezentativ în actualul parlament, după numărul de voturi. Nu ar fi corect față de ei să țin ocupat acest loc câtă vreme nu pot să-mi îndeplinesc mandatul primit de la ei, din motive care nu depind de mine”, a scris Vlad Plahotniuc pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Vlad Plahotniuc a adăugat că nu are nevoie de imunitate parlamentară. „Știu că instituțiile de drept sunt presate politic sa mă lipsească de imunitate, nu au motiv legal pentru un astfel de demers, dar vor fi obligate prin abuzuri să o facă. Prin renunțarea la imunitate, odată cu demisia din funcția de deputat, doresc să opresc și aceste abuzuri și presiuni politice asupra instituțiilor de drept”, a precizat sursa citată.

Vlad Plahotniuc a devenit deputat în urma alegerilor parlamentare din 24 februarie 2019, în circumscripția uninominală Nisporeni. 

img19005940

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!