ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU a reinstalat corturile anticaniculă

10:52 | 30.07.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 30 iul. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) a reinstalat în mai multe regiuni ale țării punctele de reabilitare pe timp de caniculă. Corturile anticaniculă vor lucra zilnic, de la ora 11:00 până la 18:00. La acestea, oamenii pot bea apă și se pot proteja de temperaturile ridicate, transmite MOLDPRES.

Punctele de reabilitare au fost amenajate în patru sectoare ale municipiului Chișinău. Mai exact, corturile vor funcționa în sectorul Centru, în preajma „Pieței Centrale”, în sectorul Râșcani, la intersecția străzii Kiev și bulevardului Moscovei, în sectorul Ciocana, pe str. Ginta Latină nr. 11 și în sectorul Buiucani, pe Calea Ieșilor nr. 3. 

Totodată, puncte de reabilitare vor activa în Bălţi, Căuşeni, Ungheni, Rezina, Cahul, Hânceşti şi UTA Găgăuzia.

Punctele de reabilitare funcționează în condiții meteo nefavorabile, atunci când temperatura aerului depășește +32 grade Celsius. La fiecare punct de reabilitare se află salvatorii IGSU pentru acordarea asistenței necesare oamenilor aflați în dificultate.

Meteorologii au emis cod galben de caniculă care este în vigoare până astăzi. Potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat, pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge valori de +34°C. 

img19005943

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!