ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deputații au aprobat instituirea moratoriului asupra acordării cetățeniei prin investiție

18:10 | 31.07.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 31 iul. /MOLDPRES/. Parlamentul a decis instituirea moratoriului asupra acordării cetățeniei Republicii Moldova prin investiție. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost adoptat de deputați în două lecturi, la ședința de miercuri, 31 iulie, transmite MOLDPRES.

Potrivit prevederilor proiectului, moratoriul a fost instituit pentru o perioadă de patru luni. În acest timp, va fi sistată recepționarea cererilor noi de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție. Totodată, moratoriul ar putea fi prelungit pentru o perioadă de cel mult două luni.

Cererile de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție care au fost depuse până la data intrării în vigoare a noii legi vor fi procesate în continuare.

Ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a declarat anterior că țara noastră va trebui să plătească despăgubiri, dacă va decide să rezilieze contractul privind implementarea acestui program.

Programul a fost lansat oficial în luna noiembrie anul trecut. Până în prezent, au fost depuse 34 de dosare privind dobândirea cetățeniei prin investiții. O parte dintre acestea au fost analizate, iar altele sunt în proces de examinare. 

img19006013

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!