ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șase birouri de consiliere psihologică au fost deschise în subdiviziunile Poliției de Frontieră

09:44 | 02.08.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 2 aug. /MOLDPRES/. La Poliția de Frontieră au fost deschise șase birouri de relaxare psihologică. În cadrul acestora, angajații vor putea profita de asistență psihologică și de momente de diminuare a stresului profesional, informează MOLDPRES.

Unul dintre cele șase birouri a fost inaugurat joi, 1 august, la Inspectoratul General al Poliției de Frontieră (IGPF). Alte cinci birouri vor activa în subdiviziuni, și anume în Direcțiile Regionale Sud, Vest și Est, în Sectorul Poliției de Frontieră Aeroportul Internațional Chișinău și în Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei.

Birourile au fost renovate și dotate cu mijloace tehnice și mobilier. Angajații vor avea la dispoziție și fotolii cu masaj de relaxare muscular.

Potrivit IGPF, scopul acestora este ca atât angajații instituției, cât și migranții aflați în dificultate, să beneficieze la necesitate de asistență psihologică de calitate.

Șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație (OIM) în Moldova, Lars Johann Lonnback, a subliniat că este important ca Poliția de Frontieră să nu se oprească aici, dar să asigure toate măsurile necesare pentru durabilitatea funcționării acestor birouri, prin alocarea resurselor umane și financiare, dar și să contribuie la îmbunătățirea calității serviciilor psihologice pentru angajații IGPF și migranți.

Renovarea și amenajarea birourilor de relaxare psihologică a fost posibilă datorită suportului Fondului de Dezvoltare Internațională al Misiunii OIM în Moldova.

img19006060

img19006060

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!