ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA a iniţiat controale ale alimentelor în instituţiile de învăţământ

15:16 | 07.08.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 7 aug. /MOLDPRES/.  Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor (ANSA) a întreprins un şir de măsuri de prevenire a livrării produselor alimentare neconforme la  instituțiile de învățământ general din ţară, transmite MOLDPRES.

ANSA a iniţiat controale la instituţiile de învăţământ din municipiul Chişinău, precum şi din alte localităţi ale ţării. În mod special, inspectorii subdiviziunilor din teritoriu ale instituției verifică procesul de recepționare, respectarea perioadelor de expirare și condițiilor de păstrare a produselor. Concomitent, la punctele de control sanitar-veterinar de la frontieră  sunt supuse unui control mai minuțios loturile de produse alimentare importate. 

De asemenea, specialiştii ANSA efectuează controale la depozitele furnizorilor,  de datoria cărora  ţin cerinţele şi asigurarea condițiilor optime de păstrare  și livrare a produselor destinate alimentației copiilor.

“Controalele  desfășurate au scopul excluderii  din alimentație a produselor neconforme şi care prezintă pericol pentru sănătatea copiilor”, au explicat surse de la Agenţia Naţională pentru Siguranţa Alimentelor.

ANSA s-a autosesizat, în urma semnalelor parvenite, la începutul săptămânii curente, la Preşedinţia Republicii Moldova, privind livrarea la o grădiniţă din capitală a unui lot de produse alterate. 

img19006161

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!