ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PSRM anunţă că a elaborat un nou concept al reformei justiţiei

11:39 | 12.08.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 12 aug. /MOLDPRES/. Fracțiunea socialiștilor din parlament a elaborat un nou concept al reformei justiţiei, care pe parcursul următoarelor săptămâni va fi discutat cu partenerii de coaliție și propus pentru consultări publice. Anunţul a fost făcut luni, 12 august, de către preşedintele PSRM, Zinaida Greceanîi, în cadrul unei şedinţe cu şeful statului, Igor Dodon, comunică MOLDPRES.

Conducerea PSRM a precizat că, în următoarele săptămâni, în afară de conceptul reformei justiţiei va pune pe masa partenerilor şi câteva iniţiative sociale, inclusiv cea de indexare a pensiilor de două ori pe an: la 1 aprilie și 1 octombrie.

De asemenea, preşedintele PSRM a specificat că, ţinând cont de multiplele obiecții din partea mediului de afaceri după proiectul politicii fiscale recent aprobat de guvern, PSRM a decis să aibă discuții separate cu guvernul și reprezentanța FMI.

Şeful statului, Igor Dodon, a specificat după şedinţa cu PSRM că, pentru următoarele săptămâni, până la finele lunii august, se prevede o agendă intensă, “fiind planificate ședințe extraordinare ale parlamentului, ședința Consiliului Superior de Securitate și alte evenimente importante”.

img19006262

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!