ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ziua de sâmbătă, 17 august, va fi lucrătoare pentru bugetari

12:43 | 16.08.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Ziua de sâmbătă, 17 august, va fi una lucrătoare pentru bugetari, potrivit unei hotărâri aprobate anterior de guvern, informează MOLDPRES.

Astfel, bugetarii vor ieși mâine la muncă, în schimb vor avea liber în ziua de luni, 26 august. Ca rezultat, angajații vor avea o minivacanță de patru zile cu ocazia marcării, pe 27 august, a Zilei Independenței.

Potrivit Codului Muncii, guvernul este în drept să transfere zilele de lucru în alte zile, în scopul utilizării optime de către salariați a zilelor de repaus și de sărbătoare nelucrătoare.

Ministerele, alte autorități administrative centrale, conducătorii întreprinderilor, instituțiilor și organizațiilor vor asigura, în zilele considerate lucrătoare, activitatea eficientă a unităților subordonate.

Pe parcursul anului, angajații din Republica Moldova beneficiază de 13 zile de sărbătoare nelucrătoare stabilite prin lege.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!