ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noii judecători ai Curții Constituționale au depus jurământul

13:16 | 16.08.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. Cei şase magistraţi numiţi la Curtea Constituţională de parlament, guvern şi de Consiliul Superior al Magistraturii au depus vineri, 16 august, jurământul în plenul legislativ, comunică MOLDPRES.

Astfel, parlamentul i-a numit judecători ai Curții Constituționale pe Vladimir Țurcan și Domnica Manole.

Guvernul i-a desemnat pe Liuba Șova și Nicolae Roșca în calitate de judecători ai Curții Constituționale, iar Consiliul Superior al Magistraturii – pe Serghei Țurcan și Eduard Ababii. 

Noii judecători ai Curţii Constituţionale au depus jurământ în faţa parlamentului, preşedintelui Republicii Moldova şi Consiliului Superior al Magistraturii.

Curtea Constituţională este compusă din şase judecători, numiţi pentru un mandat de şase ani. Doi judecători sunt numiţi de parlament, doi de guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii.

img19006450

img19006450

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!