ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Peresecina a fost aplicat un nou marcaj rutier - „Covor frânare”

16:11 | 16.08.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 16 aug. /MOLDPRES/. În fața unui liceu din localitatea Peresecina, raionul Orhei, a fost aplicat vineri, 16 august, un nou marcaj rutier - o trecere pentru pietoni de tip „Covor frânare”, transmite MOLDPRES.

Potrivit poliției, decizia de aplica noul marcaj anume în acel loc a fost determinată de faptul că traseul Chișinău-Bălți, care trece prin localitate, este unul dintre cele mai aglomerate din țară și pe acesta sunt înregistrate frecvent accidente rutiere. Totodată, porțiunea de carosabil este lată și mai greu de traversat, iar instituția de învățământ din localitate se află chiar pe marginea traseului.

Proiectul este implementat pentru prima dată în țara noastră, iar materialele necesare pentru aplicarea marcajului au fost donate de un fost angajat al poliției rutiere, nepoțeii căruia frecventează liceul din această localitate.

Scopul acțiunii este de a sensibiliza conducătorii auto și de a-i atenționa că acest loc este aglomerat și că în preajmă se află copii. Culoarea marcajului se observă de departe, este vizibil și noaptea, iar structura este abrazivă, atenționând șoferii că se apropie de locul de traversare a străzii.

Inspectoratul Național de Patrulare a preluat ideea unui astfel de marcaj din țara vecină, România, unde s-a demonstrat eficiența acestuia și reducerea numărului de accidente rutiere în locurile unde a fost aplicat. 

img19006463

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!