ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oprirea și verificarea vehiculelor în lipsa temeiurilor legale va fi interzisă

11:20 | 19.08.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 19 aug. /MOLDPRES/. Oprirea și verificarea vehiculelor în lipsa temeiurilor legale va fi interzisă, iar odată ce vor stopa autovehiculele în trafic, polițiștii vor fi obligați să informeze şoferii cu privire la nume, funcție și temeiul legal al opririi și vor prezenta legitimația de serviciu. Un ordin în acest sens a fost semnat luni, 19 august, de ministrul Afacerilor Interne, Andrei Năstase, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al MAI, ordinul este menit să asigure respectarea de către angajații poliției a normelor privind oprirea vehiculelor și neadmiterea abuzurilor în activitate.

Astfel, va fi interzisă oprirea și verificarea vehiculelor în lipsa temeiurilor legale. Totodată, la oprirea vehiculului, polițiștii vor fi obligați să informeze conducătorii auto cu privire la nume, funcție și temeiul legal al opririi, și vor prezenta legitimația de serviciu.

De asemenea, unitățile de supraveghere a traficului vor fi amplasate numai în locuri vizibile, fiind interzisă practica anterioară de staționare în spații ascunse a conducătorilor auto.

img19006517

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!