ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Trei localităţi din sudul ţării au fost asigurate cu apă de calitate

15:15 | 22.08.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 aug. /MOLDPRES/. Trei localităţi din sudul ţării, cu peste 2500 de locutori, vor beneficia de servicii de alimentare cu apă de calitate. O comisie specială a evaluat miercuri, 21 august, finalizarea proiectului şi a apreciat că lucrările au fost executate conform normelor, transmite MOLDPRES.

Lucrările fac parte din măsura investițională „Construcția apeductului magistral Cahul - Lebedenco - Pelinei - Găvănoasa - Vulcănești (satele) - Alexandru Ioan Cuza și rețelele interioare a satelor Lebedenco, Hutulu, Ursoaia, Pelinei, Sătuc, Găvănoasa, Vladimirovca și Nicolaevca" (etapa I, faza II), implementată de Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Sud în comun cu Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ).

La această fază a etapei I a măsurii investiţionale, s-au construit rețele de apeduct cu o lungime de 24,9 km cu patru rezervoare ce au capacitatea de 50 metri cubi fiecare. De asemenea, au fost construite 884 de cămine de alimentare ce vor asigura conectarea la rețea a gospodăriilor din localitățile comunei Lebedenco.

"Membrii comisiei de recepție au verificat executarea lucrărilor, documentația și avizele prezentate. Totodată, au fost examinate, pas cu pas, îndeplinirea cerințelor contractului de antrepriză și respectarea reglementărilor specifice, a exigențelor esențiale în construcții,  termenele și calitatea lucrărilor prevăzute în contractul încheiat între investitor și executant. Drept urmare, comisia a aprobat în general finalizarea etapei I de lucru şi a notat în procesul-verbal de recepție la terminare obiecţiile şi concluziile constatate", au precizat surse de la ADR Sud. 

Pentru realizarea măsurii investiționale a fost valorificată suma de 20,7 milioane de lei, alocați de către Guvernul Elveției.

Această măsură investițională se înscrie în proiectul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, implementat de GIZ, în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernul Suediei, Guvernul României și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

img19006625

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!