ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Radu Albot i-a cedat lui Alexander Zverev la US Open

08:59 | 28.08.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Tenismanul moldovean Radu Albot (29 de ani) i-a cedat marți, 27 august, în cinci seturi (1-6,3-6,6-3,6-4,2-6) în turul inaugural la turneul de Mare Slam US Open lui Alexander Zverev (Germania), relatează MOLDPRES.

El s-a acomodat greu cu stilul de joc al adversarului în primul set, a echilibrat puțin jocul în al doilea și a învins în următoarele două seturi grație unei concentrări exemplare. În ultimul set nu a mai avut forțe să joace la egal cu numărul 6 mondial. Cea mai bună clasare a tenismanului moldovean în ierarhia mondială este locul 39 anul curent. ”Îmi doresc mult ca la finele anului să fiu în Top-50 mondial”, a declarat el într-un interviu acordat în exclusivitate agenției.

Partida a durat trei ore și 10 minute.

Radu Albot a fost eliminat în actualul sezon în runda a doua la Australian Open și Roland Garros. În 2017 a promovat până în runda a treia la US Open.

Actualul sezon este cel mai de succes din cariera jucătorului nostru. În luna februarie, el a câştigat primul său turneu ATP, Delray Beach Open din Statele Unite ale Americii.

Radu Albot s-a calificat anul trecut în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot  este campion european Under-16, câștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucând în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).

img19006732

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!