ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii Republicii Moldova și cei ai Ucrainei ar putea beneficia de permise de mic trafic la frontieră

11:33 | 28.08.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 28 aug. /MOLDPRES/. Cetățenii Republicii Moldova și cei ai Ucrainei din zonele limitrofe ale graniței comune ar putea beneficia de permise de mic trafic la frontieră. Despre aceasta au discutat la Odesa reprezentanți ai autorităților vamale și de frontieră din cele două state, transmite MOLDPRES.

Proiectul Acordului cu privire la micul trafic de frontieră între cele două state prevede că cetățenii moldoveni și ucraineni din zonele limitrofe ale frontierei comune vor putea traversa mai ușor frontiera, doar în baza permisului de mic trafic și vor putea rămâne pe teritoriul celuilalt stat pentru o perioadă care să nu depășească trei luni de ședere neîntreruptă, în special din motive de ordin social, cultural, familial sau întemeiate economic. 

În acest sens, autoritățile celor două state au convenit asupra demarării unei analize detaliate a tuturor aspectelor, provocărilor și eventualelor riscuri, în vederea asigurării unei bune implementări a proiectului.

O altă inițiativă comună pentru modernizarea infrastructurii vizează reconstrucția punctelor comune de trecere a frontierei de stat Cuciurgan-Pervomaisc și Giurgiulești Reni, care vor permite participanților la traficul transfrontalier să beneficieze de un control operativ și la standarde înalte.

Reprezentanții autorităților vamale și de frontieră, convocate sub egida EUBAM, au decis organizarea în timpul apropiat a unei întrevederi a grupului de lucru, pentru continuarea planificării acțiunilor ce vor fi întreprinse în domeniul colaborării moldo-ucrainene.

img19006739

img19006739

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!