ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Următoarele acțiuni de pe agenda integrării europene au fost discutate la MAEIE

17:28 | 29.08.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 29 aug. /MOLDPRES/. Pregătirile pentru reuniunea Consiliului de Asociere Republica Moldova–Uniunea Europeană, dar și asistenţa oferită de UE în procesul de implementare a Acordului de Asociere şi reformele legate de acesta au fost discutate joi, 29 august la întrevederea ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene Nicu Popescu cu șeful Delegației Uniunii Europene la Chișinău, Peter Michalko, transmite MOLDPRES cu referire la serviciul de presă al MAEIE.

În cadrul discuției, Nicu Popescu a remarcat că reuniunea Consiliului de Asociere RM-UE reprezintă  evenimentul cel mai important din calendarul diplomatic al țării noastre, și va fi prima după revenirea Republicii Moldova pe făgaşul normalităţii în relaţiile cu UE.

Evenimentul va prilejui trasarea primelor concluzii despre realizările în parcursul european al Republicii Moldova de când s-a revenit la un dialog deplin şi intens cu Bruxelles-ul. „Prin implementarea angajamentelor noastre faţă de UE şi proprii cetăţeni vrem să construim Europa la noi acasă prin edificarea unor instituţii de stat, şcoli, universităţi şi drumuri europene”, a subliniat ministrul Popescu.

De asemenea, interlocutorii au remarcat că relaţia dintre Chişinău şi Bruxelles capătă o intensitate tot mai mare, fapt care va aduce beneficii concrete cetăţenilor moldoveni.

img19006788

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!