ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Colectarea plăților informale în sistemul educațional este interzisă, atenționează Ministerul Educației

17:18 | 30.08.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 30 aug. /MOLDPRES/. Colectarea plăților informale în sistemul educațional este interzisă. Atenționarea vine din partea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării, care a emis un ordin în acest sens, transmite MOLDPRES.

Instituția a precizat că părinții nu trebuie să achite sume ilegale, iar copiii trebuie să se afle la școală într-un mediu bazat pe corectitudine, profesionalism și siguranță. „Meseria de cadru didactic este și trebuie să fie o profesie prestigioasă și de onoare, iar acuzațiile de corupție dăunează acestui obiectiv”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Totodată, instituția a atenționat directorii și profesorii din instituțiilor de educație că trebuie să reacționeze prompt și să întreprindă acțiunile necesare pentru prevenirea corupției în sistem. În astfel de situații, factorii implicați sunt îndemnați să sesizeze Ministerul Educației și chiar Centrul Național Anticorupție.

Ministerul Educației a mai solicitat tuturor instituțiilor educaționale să devină exemple de transparență și integritate. 

Anterior, presa a mediatizat mai multe cazuri în care în unele instituții de învățământ ar fi colectate plăți informale. Recent, într-un grup care reunește mai mulți părinți pe o rețea de socializare, o mamă a publicat mai multe motive din care refuză să achite taxe informale la școală și a îndemnat și alți părinți să facă la fel.

img19006829

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!