ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul atenționează că unii agenți economici refuză să achite creditele luate de la cele trei bănci falite

13:59 | 04.09.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 4 sep. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Maia Sandu a declarat în ședința de miercuri, 4 septembrie, a Guvernului că mai mulți agenți economici refuză să achite credite bancare luate de la cele trei bănci care au fost implicate în furtul miliardului. „Este un fapt îngrijorător”, a spus premierul, informează MOLDPRES.

„Sunt companii care merg în instanță pentru a fi exonerate (total sau parțial) de achitarea creditelor bancare către cele trei bănci care au fost implicate în furtul bancar. Și aceste companii au tupeul să spună că deoarece aceste bănci au fost implicate în furturi, ele nu ar mai trebui să ramburseze banii pe care i-au împrumutat mai mulți ani în urmă. Cetățenii știu foarte bine cum s-au format aceste datorii și cum s-a ajuns la lichidarea acestor trei bănci, pe de o parte, din cauză că o parte din credite nu au fost rambursate, și, pe de altă parte, din cauza furturilor. Acum, probabil, sunt agenți economici care cred că cetățenii oricum au preluat povara și, prin urmare, nu mai trebuie să întoarcă datoriile”, a spus Maia Sandu.

Prim-ministrul a făcut un apel către instanțele de judecată, afirmând că speră că acestea sunt conștiente de responsabilitate și  vor lua  deciziile conform legii  „și nu se vor lăsa antrenate în alte hoții și decizii abuzive”.  

img19006929

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!