ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Facilitățile fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc au fost anulate

10:00 | 05.09.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 5 sep. /MOLDPRES/. Legea care prevede anularea facilităților fiscale pentru activitățile jocurilor de noroc și decretul șefului statului pentru promulgarea acesteia vor fi publicate vineri, 6 septembrie, în Monitorul Oficial, transmite MOLDPRES.

Legea vizează modificarea Codului fiscal. Aceasta prevede anularea scutirilor de la plata impozitului pe venit a câștigurilor de la loterii și pariuri sportive, precum și a scutirii de TVA fără drept de deducere a mărfurilor și serviciilor importate în cadrul proiectelor de parteneriat public-privat. 

Totodată, a fost abrogată norma privind restituirea TVA la investiții (cheltuieli) capitale efectuate în cadrul parteneriatului public-privat de interes național, precum și anularea scutirii de la plata taxei pentru unitățile comerciale și de prestări servicii pentru persoanele care practică activități declarate prin lege ca activități ce constituie monopol de stat.

Noua lege a intrat în vigoare la 1 septembrie 2019, cu excepția unor prevederi ce țin, de exemplu, de introducerea impozitului pe câștiguri, care vor fi puse în aplicare de la 1 ianuarie 2020.

img19006951

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!