ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Igor Dodon a avut o întrevedere cu șeful Misiunii OSCE în Moldova

13:50 | 10.09.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere de lucru cu Claus Neukirch, șeful Misiunii OSCE în Moldova. Oficialii au abordat mai multe subiecte cu privire la procesul de reglementare a diferendului transnistrean, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al Președinției.

În mod special, părțile au discutat despre întrunirea participanților la procesul de negocieri în formatul „5+2”, care este preconizată pentru luna octombrie, curent. Totodată, interlocutorii au examinat perspectivele de realizare a „tacticii pașilor mici” și a măsurilor pentru consolidarea încrederii dintre ambele maluri ale Nistrului, până la finele anului curent.

De asemenea, Claus Neukirch a propus asistență în efectuarea unor expertize din partea OSCE pentru evaluarea stării tehnice a depozitelor cu muniții din satul Colbasna din regiunea transnistreană, ținând cont de experiența Organizației în acest sens.

img19007082

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!