ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai mulți militari au donat voluntar sânge

14:37 | 10.09.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 10 sep. /MOLDPRES/. Peste 200 de militari ai Armatei Naționale vor dona sânge, în perioada 10-11 septembrie, la centrele de colectare din garnizoanele Chișinău, Cahul și Bălţi, transmite MOLDPRES.

Potrivit șefului Direcției medico-militare a Ministerului Apărării, colonel Sergiu Cîrlan, sunt așteptați să doneze sânge militari din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare” și „Dacia”.

Acțiunea este organizată de Ministerul Apărării în comun cu Centrul Național de Transfuzie a Sângelui și face parte din Planul de acțiuni al Programului național de securitate transfuzională și asigurare a țării cu produse sanguine pentru anii 2017-2021.

Potrivit datelor ministerului nominalizat, în anul curent peste 800 de militari au donat sânge pentru completarea rezervelor de sânge, inclusiv ale Armatei Naționale, în cadrul unor campanii organizate de instituția de apărare și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Recent, și angajați ai Ministerului Afacerilor de Interne au participat la o campanie de donare de sânge în sprijinul victimelor accidentelor rutiere.

În Republica Moldova, necesitățile terapiei hemotransfuzionale sunt acoperite integral, fiind colectate anual peste 70 mii de donări, care acoperă tratamentul hemotransfuzional pentru circa 21 mii de pacienți, potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. În anul 2018, numărul donărilor de sânge voluntare a constituit 93,6 la sută din total.

img19007084

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!