ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Ministerul Economiei a venit cu o reacție în cazul protestului transportatorilor auto

14:08 | 12.09.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 12 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) este dispus să continue dialogul cu operatorii de transport care solicită modificarea tarifelor de călătorie, în condițiile în care aceștia vor veni cu un plan de acțiuni clar determinat, inclusiv, ajustarea treptată a prețurilor, luând în considerare capacitatea de plată a cetățenilor. Poziția a fost expusă după ce joi, 12 septembrie, mai multe companii de transport au protestat în Piața Marii Adunări Naționale, solicitând ajustarea tarifelor, relatează MOLDPRES.

Ministerul a anunțat este în proces de examinare a argumentării majorării tarifelor, analizând corectitudinea metodologiei de calcul și consultând membrii Consiliului Consultativ din domeniul transportului rutier în acest proces. Totodată, toate deciziile privind tarifele vor fi supuse consultărilor publice.

MEI a specificat că se află într-un dialog permanent cu toate asociațiile patronale din domeniul transportului rutier și că a desfășurat o serie de întrevederi, în cadrul cărora au fost discutate problemele și deficiențele pe care le întâmpină operatorii de transport.

„Ca rezultat, au fost identificate un șir de propuneri privind modificarea legislației din domeniu, atât cea fiscală, cât și cea contravențională, urmând ca reprezentanții asociațiilor patronale să formuleze și să prezinte o propunere comună în adresa ministerului pentru îmbunătățirea cadrului legislativ”, se precizează în comunicatul de presă remis de MEI.

În același timp, MEI consideră că orice solicitare din partea transportatorilor de majorare a tarifului trebuie să vină cu asumarea de către ei a unor indici de calitate pentru serviciile prestate cetățenilor. 

Mai mulți transportatori au venit astăzi în centrul capitalei pentru a cere ajustarea tarifelor de călătorie, motivând că suportă pierderi. Anterior, ministrul Economiei și Infrastructurii, Vadim Brînzan, a admis că tarifele trebuiau ajustate încă din anul 2013. 

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!