ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Podul plutitor de la Molovata a găzduit un concert de muzică clasică

16:03 | 13.09.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Pasagerii podului plutitor de la Molovata au fost surprinși cu un concert de muzică clasică. Patru tineri au cântat la vioară, violă și violoncel în timpul călătoriei dintre cele două maluri ale Nistrului. Muzicienii au interpretat melodii din Bach și Mozart, dar și din repertoriile lui Michael Jackson sau Sting, transmite MOLDPRES. 

Recitalul a fost susținut vineri, 13 septembrie, de Moldovan National Youth Orchestra, care astfel a anunțat lansarea unui proiect de proporții, finanțat de Uniunea Europeană, care își propune să apropie cele două maluri ale Nistrului.

„Această inițiativă neobișnuită de promovare prin intermediul muzicii live anunță un program foarte bogat, în cadrul căruia cultura și muzica vor apropia comunități diferite. Uniunea Europeană este foarte mândră să fie parte a acestei inițiative”, a declarat Fabien Schaeffer, manager de proiect în cadrul Delegației Uniunii Europene în Republica Moldova.

În cadrul proiectului Music Connecting People, timp de 10 luni vor fi organizate 10 concerte, dintre care nouă se vor desfășura pe malul stâng al Nistrului. În turneu sunt implicați 100 de muzicieni de pe ambele maluri ale Nistrului, din UE, SUA, Ucraina și Rusia.

„Muzica este cea mai bună cale de a apropia oamenii și cel mai bun instrument pentru a facilita comunicarea. Ne bucurăm că 9 din 10 concerte vor avea loc în stânga Nistrului”, a spus directorul Moldovan National Youth Orchestra, Andriano Marian.

Proiectul Music Connecting People începe vineri cu un concert în aer liber la pensiunea Casa Karaman din satul Ternovka, situat în stânga Nistrului, în apropiere de Tiraspol. La acesta urmează să participe patru muzicieni care vor interpreta atât muzică clasică, cât și muzică pop. Proiectul este finanțat de Uniunea Europeană prin intermediul programului UE „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova. 

img19007216

img19007216

img19007216

img19007216

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!