ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Fracțiunile parlamentare ale PSRM, PDA și PAS au semnat o înțelegere politică

19:59 | 16.09.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 16 sep. /MOLDPRES/. Fracțiunile parlamentare ale Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM), Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) și Platformei Demnitate și Adevăr (PDA) au semnat  în seara zilei de luni, 16 septembrie, o înțelegere politică privind acțiunile care urmează a fi întreprinse în timpul apropiat, informează MOLDPRES.

Documentul a fost semnat de Ion Ceban din partea fracțiunii PSRM, Alexandru Slusari din partea fracțiunii Platforma DA, blocul ACUM, și de către Mihai Popșoi din partea fracțiunii PAS, blocul ACUM.

Ion Ceban a declarat după semnarea documentului că acesta urmează a fi contrasemnat și de către șeful statului, Igor Dodon, premierul Maia Sandu și speakerul Zinaida Greceanîi. Ceban a precizat că actul conține reformele care urmează a fi realizate în timpul apropiat, dar și pe termen lung. "Este un angajament comun al tuturor instituțiilor statului. Acesta stabilește ce vom face în campania electorală și după aceasta și care sunt prioritățile noastre", a afirmat Ceban. El a adăugat că documentul va fi făcut public.

Alexandru Slusari a comunicat că actul semnat reprezintă o foaie de parcurs pentru mai multe reforme ce urmează a fi implementate în diverse domenii. Slusari a spus că documentul nu este un acord între partide, ci unul instituțional, care nu conține anexe secrete și nici partajări de funcții.

Mihai Popșoi a afirmat că documentul a fost semnat pentru a oferi Guvernului stabilitatea necesară pentru implementarea reformelor. "Avem un amplu program de reformă pentru a asigura liniștea cetățenilor că în lunile următoare Guvernul și Parlamentul vor lucra pentru a le implementa", a conchis Popușoi.

La 8 iunie curent, deputații PSRM și cei din blocul ACUM au semnat un angajament temporar de colaborare.

img19007283

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!