ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

12 persoane, inclusiv inspectori ai ANTA, au fost reţinuţi de CNA

14:16 | 23.09.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 23 sep. /MOLDPRES/. Douăsprezece persoane, printre care inspectori ai Agenţiei Naţionale Transport Auto /ANTA/ şi reprezentanţii unor companii specializate în transportul de pasageri, au fost reţinute luni, 23 septembrie, de către ofiţerii Centrului Naţional Anticorupţie /CNA/, fiind bănuiţi de corupere pasivă şi activă şi trafic de influenţă, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor CNA, acțiunile bănuiților au fost documentate câteva luni de ofiţerii CNA. Astfel, s-a constatat că inspectorii ANTA pretindeau sume care variau între 1000 şi 9000 de lei de la agenţi economici pentru a nu le aplica sancţiuni pentru încălcările depistate.

Pentru a fortifica materialul probator, astăzi, mai multe grupuri de ofiţeri şi procurori anticorupţie au efectuat percheziţii la domiciliile, birourile şi în automobilele bănuiţilor. Ulterior, aceştia au fost escortaţi la sediul CNA pentru audieri şi au fost reţinuţi pentru 72 de ore. 

img19007500

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!