ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Național ”I. L Caragiale” din București va prezenta un spectacol la Chișinău

13:17 | 25.09.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 25 sep. /MOLDPRES/. Actorii Teatrului Național ”I.L. Caragiale” din București vor juca vineri, 27 septembrie, spectacolul ”Noii infractori” de Edna Mazia, în regia lui Ion Caramitru, pe scena Teatrului Național ”Mihai Eminescu” din Chișinău, informează MOLDPRES.

Spectacol va avea loc în cadrul Reuniunii Teatrelor Naționale Românești, ediția a V-a. Potrivit organizatorilor, ”Noii infractori”, de autoarea israeliană Edna Mazia, este o piesă pentru adulți, cu replici spumoase și situații savuroase, cu partituri generoase pentru actori, o poveste cu tâlc despre tentația banului, câștiguri facile pe căi nu tocmai ortodoxe, riscante manevre de supraviețuire și apăsătoarea rutină a grijilor casnice.

În aceeași zi, la ora 17.00, la Muzeul Național de Artă al Moldovei va avea loc un concert cu genericul ”Actorii cântă”, susținut de actorii Teatrului Național ”Mihai Eminescu” și orchestra de cameră a instituției, dirijată de Serghei Racenco; la 18.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” -  spectacolul ”Cioara albă”, rock operă de Iurii Rîbcinskii, în regia lui Iurii Harmelin, iar la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Mâncare pentru Monștri”, inspirat din Paolo Genovese, în regia Danielei Burlaca.

Sâmbătă, 28 septembrie, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va fi jucat spectacolul ”Legenda unei inimi bune” de Iaroslav Vodrajek, în regia Svetlanei Radu; la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Pomul vieții” de Dumitru Matcovschi;  la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” – spectacolul ”Cioara albă” și la ora 18.30, la Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” - spectacolul ”Ciuleandra” de Liviu Rebreanu, în regia lui Alexandru Grecu.   

Duminică, 29 septembrie, la ora 11.00, la Teatrul Republican de Păpuși ”Licurici” va avea loc spectacolul ”Capra cu trei iezi” de Ion Creangă;  la 12.00, la Teatrul ”De pe strada Trandafirilor” - spectacolul ”Aventurile lui Buratino sau Cheița de Aur” de Alexei Tolstoi; la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Motanul încălțat” de Charles Perrault; la 17.00, la Teatrul Național de Operă și Balet ”Maria Bieșu” – spectacolul ”Alba ca zăpada și cei șapte pitici”, balet în trei acte de Bogdan Pavlovski; la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” – spectacolul ”Livada de vișini” de A. Cehov, în regia lui Alexandru Cozub; la Teatrul ”Luceafărul” – spectacolul ”Striptease masculin sau Goi-pușcă” după Anthony McCarten, în regia lui Boris Focșa; la 18.30, la Teatrul Național ”Bună dimineața, tăticule!” de Jeane Poirret, în regia lui Alexandru Grecu; la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” – spectacolul ”Capra cea bună...” de Matei Vișniec, în regia lui Petru Vutcărău, și la ora 19.00, la Teatrul ”Geneza Art” – spectacolul ”Mâncare pentru Monștri”.

img19007582

img19007582

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!