ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Zinaida Greceanîi s-a întâlnit cu delegația Grupului de prietenie cu R. Moldova din Adunarea Națională a Franței

12:08 | 26.09.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/. Președintele Parlamentului, Zinaida Greceanîi, s-a întâlnit, în dimineața zilei de joi, 26 septembrie cu delegația Grupului de prietenie Franța-Moldova din cadrul Adunării Naționale a Republicii Franceze. Delegația se află la Chișinău la invitația speakerului Zinaida Greceanîi și este condusă de Jean-Michel Mis, președintele Grupului de prietenie Franța-Moldova, membru al Comisiei pentru legi constituționale, legislație și administrare generală, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului.

Participanții la discuții au făcut un schimb amplu de opinii privind relațiile moldo-franceze pe mai multe dimensiuni și oportunitățile de extindere a acestora.

”Moldova și Franța mereu au avut relații bune de cooperare și prietenie, iar actuala majoritate parlamentară este interesată și deschisă pentru a le valorifica și aprofunda în continuare”, a declarat Președintele Parlamentului.

Speakerul a remarcat buna colaborare comercial-economică, în Moldova activând peste 200 de întreprinderi cu capital francez, dar și cea interparlamentară și umanitară, inclusiv pe filiera francofonă.

Zinaida Greceanîi a reiterat interesul autorităților pentru dinamizarea cooperării cu Franța în toate domeniile, inclusiv cel investițional, subliniind angajamentul ferm pentru protejarea investițiilor străine.

La rândul său, Jean-Michel Mis a relevat disponibilitatea Republicii Franceze pentru avansarea relațiilor cu țara noastră prin identificarea de noi elemente de cooperare care să asigure o mai mare proximitate și eficacitate pentru cetățeni. În acest sens, Jean-Michel Mis și Zinaida Greceanîi ai exprimat poziția comună privind utilitatea intensificării raporturilor moldo-franceze la nivel regional.

De asemenea, deputatul francez a accentuat susținerea pentru realizarea reformelor implementate de coaliția de guvernare a Republicii Moldova.

La întrevedere a participat vicepreședintele Grupului de prietenie Republica Moldova-Republica Franceză, Doina Gherman, președinta Comisiei pentru drepturile omului și relații interetnice.

img19007617

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!