ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ședința în formatul 5+2 de la Bratislava va face totalul acordurilor semnate în pachetul Berlin plus

09:26 | 01.10.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 1 oct. /MOLDPRES/. Șeful misiunii OSCE în Republica Moldova, Claus Neukirch, a declarat în cadrul unui interviu acordat în exclusivitate pentru Agenția Informațională MOLDPRES că ședința în formatul 5+2 care va avea loc la Bratislava va analiza modul de implementare a acordurilor semnate în cadrul pachetului Berlin plus, comunică MOLDPRES.

„În ultimul an nu am avut posibilitatea să discutăm, nu a fost un consens referitor la aspectul politic al regiunii transnistrene. Noi vrem să ajungem ca să discutăm iarăși despre statutul special, dar nu suntem încă la acest punct”, a subliniat Neukirch.

Potrivit lui, „toți pașii mici pe care noi i-am făcut (prin semnarea acordurilor din pachetul Berlin plus) sunt pentru construirea statutului special al regiunii transnistrene în R. Moldova”, a mai spus oficialul european. 

Neukirch a subliniat că mandatul primit de OSCE în anul 1992 „se referă clar” la un statut special pentru regiunea transnistreană în componența Republicii Moldova, respectând integritatea și suveranitatea acesteia.

Întrunirea în formatul 5+2 privind negocierile în vederea soluționării problemei transnistrene va avea loc la Bratislava, Slovacia, în perioada 8-10 octombrie. Statul slovac deține președinția OSCE pentru anul 2019.

Interviul integral cu șeful misiunii OSCE la Chișinău, Claus Neukirch, poate fi urmărit pe www.moldpres.md

img19007752

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!