ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău ar putea deveni funcţional începând cu primăvara anului 2020

11:38 | 09.10.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 9 oct. /MOLDPRES/. Gazoductul Iaşi-Ungheni-Chişinău va deveni funcţional sută la sută începând cu primăvara anului 2020. Afirmaţia a fost făcută miercuri, 9 octombrie, la Chişinău, de către ministrul Afacerilor Externe al României, Ramona Mănescu, în cadrul unei conferinţe comune cu ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al R. Moldova, Nicu Popescu, comunică MOLDPRES.

Şeful diplomaţiei de la Bucureşti a menţionat că la Chişinău vor continua discuţiile iniţiate la Bucureşti cu privire la consolidarea parteneriatului strategic cu R. Moldova, care este unul privilegiat. „România are ca obiectiv să sprijine parcursul european al R. Moldova şi reformele ce vor duce la creşterea nivelului de trai al cetăţenilor. Astăzi vom semna şi o foaie de parcurs privind cooperarea în domenii strategice”, a spus Mănescu.

La rândul său, ministrul moldovean de Externe, Nicu Popescu, a precizat că astăzi au fost discutate subiecte de actualitate ale agendei bilaterale, inclusiv stadiul de realizare a proiectelor prioritare în domeniul energetic, telecomunicațiilor, finanțelor publice și protecției mediului. ”Am făcut o analiză a procesului de construcţie a gazoductului, proiect în care se înregistrează progrese semnificate şi care ne va permite să intrăm într-o nouă fază istorică. Am discutat şi despre construcţia mai multor poduri, inclusiv cel ce ar uni oraşul Ungheni cu teritoriul României. Pe agendă s-au aflat şi subiecte ce ţin de anularea tarifului la roaming”, a conchis şeful de la MAEIE.

Oficialul român va avea astăzi şi o întrevedere cu Prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu.

Programul delegaţiei române mai prevede vizitarea șantierului de construcții la branșamentul Ungheni-Chișinău al gazoductului Iași-Ungheni-Chișinău, precum și a Sălii cu Orgă.

img19008025

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!