ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noile reguli privind activitatea directorilor de școli vor fi publicate în Monitorul Oficial

11:46 | 10.10.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 10 oct. /MOLDPRES/. Conducătorii instituțiilor de învățământ și cadrele didactice cu funcții de conducere vor putea să desfășoare activitate didactică în limita la 0,5 din norma didactică. Legea care prevede acest lucru și decretul șefului statului privind promulgarea acesteia vor fi publicate vineri, 11 octombrie, în Monitorul Oficial, informează MOLDPRES.

Potrivit documentului, noile reguli vin să rezolve o problemă ce s-a creat în instituțiile de învățământ, când mai mulți manageri renunță la funcții și revin la activitatea de profesor. O solicitare de modificare a legislației în acest sens a parvenit și din partea sindicatelor de ramură.

În prezent, potrivit prevederilor legale, directorii și directorii adjuncți pot desfășura activitate didactică în limita a 0,25 din norma didactică. Respectiva normă e prevăzută în Legea privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, aprobată de Parlament în 2018.

img19008070

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!