ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Comisia de anchetă a aprobat Raportul pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar

10:11 | 11.10.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Comisia parlamentară de anchetă, care a investigat frauda bancară, a aprobat unanim Raportul pentru elucidarea circumstanțelor devalizării sistemului bancar. Decizia a fost luată joi, 10 octombrie, exact în ziua când a expirat termenul de activitate a comisiei, informează MOLDPRES.

Anunțul a fost făcut de președintele Comisiei de anchetă, Alexandr Slusari. Solicitat de agenție, Slusari a precizat că săptămâna viitoare raportul urmează a fi prezentat în parlament.  

„Comisia nu are cum să înlocuiască justiția. Însă nimeni nu ne poate interzice să ne dăm cu părerea după ce am analizat cap-coadă acest dezmăț etapizat cu frauda bancară, organizat cu concursul plenar al clasei politice”, a scris Alexandr Slusari pe pagina sa oficială de pe o rețea de socializare.

Comisia de anchetă a fost constituită de parlament pe 10 iunie 2019 curent, având un termen de activitate de 120 de zile. În acest timp, comisia a audiat mai mulți foști demnitari, printre care fostul ministru al Finanțelor, Veaceslav Negruță, fostul președinte al Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, Veaceslav Ioniță, președintele fostei Comisii parlamentare care a investigat furtul miliardului, Oleg Reidman, fostul vicepreședinte al Băncii de Economii, Viorel Bîrcă, fostul premier Vlad Filat și, fostul guvernator al BNM, Dorin Drăguțanu.

img19008110

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!