ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Federația Rusă a interzis importul a 39 tone de prune și struguri moldovenești

13:54 | 18.10.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Autoritățile din Federația Rusă au interzis importul a 39 de tone de prune și struguri din Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

Decizia a fost luată după ce inspectorii au identificat în lotul de marfă obiecte de carantină. Anunțul a fost făcut de Serviciul federal rus de supraveghere veterinară și fitosanitară (Rosselhoznadzor).

Potrivit instituției, rezultatele testelor de laborator au confirmat că 19,93 tone de prune erau infectate cu molia orientală (Grapholitha molesta Busck), iar 19,8 tone de struguri au fost infectate cu dăunătorul Halyomorpha halys Stal.

Lotul de marfă a fost stopat de inspectorii Oficiului Rosselkhoznadzor din regiunile Breansk și Smolensk și a fost întoarsă exportatorului din Republica Moldova. Produsele urmau a fi comercializate în orașul Moscova și regiunea Breansk.

Acesta nu este primul caz în care Federația Rusă interzice importul fructelor moldovenești. Anterior, mai multe loturi de produse din țara noastră au fost întoarse din drum.

img19008309

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!