ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Alegerile din 20 octombrie vor fi monitorizate de 1745 de observatori

15:14 | 18.10.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 18 oct. /MOLDPRES/. Comisia Electorală Centrală a anunţat vineri, 18 octombrie, că a acreditat ultimii observatori pentru monitorizarea alegerilor locale generale și a alegerilor parlamentare noi din 20 octombrie 2019. Astfel, scrutinul va fi monitorizat de 1745 observatori, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei CEC, scrutinul de duminică va fi monitorizat de către 1600 de observatori naţionali delegaţi din partea a 11 organizaţii. De asemenea, CEC a acreditat 145 de observatori internaţionali.

Tot astăzi, CEC a anunţat că duminică va desfășura un proiect-pilot de testare a sistemului de identificare a alegătorilor în secțiile de votare prin intermediul cititoarelor de coduri de bare. Proiectul va fi aplicat în cadrul secţiilor de vot din sectorul Botanica al municipiului Chişinău și va contribui la automatizarea introducerii IDNP-ului alegătorului în aplicația „Prezența la vot”.

Cetățenii Republicii Moldova cu drept de vot sunt așteptați duminică la urne pentru a-şi alege primarii. Tot duminică, locuitorii din raza circumscripţiilor electorale uninominale nr. 17, 33, 48 și 50 îşi vor desemna reprezentanţii în Legislativ.

img19008313

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!