ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O fetiţă din capitală a organizat de ziua ei o petrecere la un internat din stânga Nistrului

15:34 | 23.10.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 23 oct. /MOLDPRES/.  O fetiţă de 9 ani din oraşul Chişinău, pe nume Sofia, a decis să-şi sărbătorească ziua de naştere printr-o acţiune de caritate, care a avut loc recent la un internat din satul Glinoe din stânga Nistrului. Copilul și familia sa au venit cu inițiativa, iar Fundația de Caritate pentru Copii „Clipa Siderală” a oferit tot sprijinul necesar pentru eveniment, transmite MOLDPRES.

„Sărbătorirea unei zile de naștere alături de copiii din internate sau din familiile defavorizate face parte din noile proiecte, lansate în ultima perioadă de organizație. Sperăm că idea va fi sprijinită de cât mai mulți doritori, care vor să fie mai aproape de  copiii nevoiaşi, iar acțiunea va deveni la fel de cunoscută și susţinută ca și Caravana de Crăciun, Academia lui Moș Crăciun, Festivalul Prieteniei, Creativității și Sportului, Tabăra Sparta-Charity, proiecte pe care le organizăm deja de 30 de ani”, a explicat, la solicitarea MOLDPRES,  Salavat Jdanov, directorul Fundației „Clipa Siderală”.

Familia omagiatei a pregătit pentru 130 de discipoli ai instituţiei din Glinoe un program distractiv, cadouri şi un tort de 25 de kilograme. Copiii au cântat, au dansat şi au participat la diferite concursuri. Potrivit organizatorilor, „şi copiii-oaspeți, și copiii-gazde s-au convins că dragostea și prietenia nu au hotare și vârstă, iar dorințele lor pot fi îndeplinite -  trebuie doar să fie auzite și susținute”.

„A fost o petrecere foarte emoţionantă, mai ales întâlnirea copiilor. Micuţii au  fost foarte binevoitori, prietenoși, au participat cu mare drag la toate activităţile de divertisment, organizate pentru ei. Am citit în ochii lor bucurie și recunoștință”, a precizat pentru MOLDPRES  Nicolae Matei, de zece ani voluntar al Fundației „Clipa Siderală”.

Şcoala-internat din satul Glinoe din stânga Nistrului a fost întemeiată în anul 1964. Pe parcursul anilor, statutul instituţiei a fost modificat de mai multe ori. În prezent, şcoala găzduieşte peste 200 de minori, în diferite situaţii de dificultate.

FСС „Clipa Siderală” este o  organizaţie neguvernamentală, necomercială, membră a Consiliului Naţional al Tineretului din Republica Moldova. Activează din anul 1989.

img19008464

img19008464

img19008464

img19008464

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!