ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

R. Moldova va primi o nouă tranșă de suport bugetar din partea UE, în valoare de 24,85 mln de euro

14:40 | 31.10.2019 Categorie: Oficial

Chişinău, 31 oct. /MOLDPRES/. Comisia Europeană a aprobat miercuri, 30 octombrie, la Bruxelles, acordarea Republicii Moldova a noii tranșe de suport bugetar de 24,85 milioane de euro. Cetățenii vor beneficia de îmbunătățirea serviciilor polițienești, creșterea oportunităților economice în agricultură și dezvoltare rurală în baza acestui sprijin din partea UE, relatează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a guvernului.

Pe direcția continuării reformei poliției, banii sunt alocați pentru îmbunătățirea condițiilor și calității studiilor în centrele de instruire și excelență pentru polițiști, implementarea unui sistem de formare profesională continuă pentru aceștia și pentru îmbunătățirea condițiilor din izolatoarele de detenție preventivă.

Uniunea Europeană a reluat acordarea suportului bugetar și asistenței macrofinanciare Republicii Moldova în luna iulie 2019. Acum doi ani suportul a fost suspendat din cauza deteriorării statului de drept din țara noastră. Reluarea asistenței vine să sprijine procesul de reforme structurale, asumat de Guvernul Republicii Moldova, și este condiționată de progresele realizate în aceste reforme. Din iulie și până acum, Uniunea Europeană a oferit 73,54 de milioane de euro Republicii Moldova pentru continuarea și sprijinirea reformelor, inclusiv 53,74 de milioane de euro ca suport bugetar și 19,8 milioane de euro sub formă de asistență macrofinanciară.

Până la sfârșitul anului curent, se planifică debursarea altor 40 de milioane de euro de asistență macrofinanciară.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!