ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Monitorul Oficial va fi digitalizat

15:03 | 01.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Monitorul Oficial al Republicii Moldova va fi editat atât în format electronic, cât și în format tipărit, cu aceeași forță juridică. Un proiect de lege care prevede acest lucru a fost aprobat vineri, 1 noiembrie, de cabinetul de miniștri, informează MOLDPRES.

Secretarul general al guvernului, Andrei Spînu, a declarat în cadrul ședinței că proiectul propune digitalizarea editării Monitorului Oficial și a fost elaborat în scopul facilitării accesului la publicație. „Astfel, dacă acest proiect va fi votat și în Parlament, atunci Monitorul Oficial va avea aceeași forță juridică atât în format electronic, cât și în format tipărit. Acest proiect va reduce costurile de tipar, dar și va crește rapiditatea cu care documentele vor fi publicate”, a precizat Spînu.

Potrivit documentului, „formatul ediției electronice a Monitorului Oficial, părțile I-III, va fi pus la dispoziția tuturor utilizatorilor în mod gratuit, permanent pe pagina web oficială, în varianta pentru citire și imprimare”. Pe de altă parte, părțile IV și V din Monitorul Oficial vor fi oferite utilizatorilor contra cost, în bază de abonament. Formatul ediției tipărite a Monitorului Oficial va fi disponibil utilizatorilor contra cost, în bază de abonament sau prin vânzare liberă.

Proiectul de lege urmează a fi remis spre examinare Parlamentului.

img19008781

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!