ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Toate secțiile de votare au fost deschise

08:37 | 03.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 3 nov. /MOLDPRES/. Toate cele 1042 de secții de votare create în 384 de localități în care duminică, 3 noiembrie are loc cel de-al doilea tur de scrutin al alegerilor locale generale, au fost deschise. Primele date preliminare privind rezultatele alegerilor vor fi prezentate de Comisia Electorală Centrală (CEC) la ora 22.00. Anunțul a fost făcut de președintele CEC, Dorin Cimil, informează MOLDPRES.

Din totalul celor 1042 de secții de votare, 307 sunt în capitală. În listele electorale de bază sunt înscriși peste 1,6 mln de alegători, conform datelor CEC. 

Potrivit lui Cimil, la deschiderea secțiilor au fost înregistrate două incidente, ambele în capitală. Astfel, la o secție de votare nu era curent electric, iar la cea de-a doua au fost întâmpinate dificultăți la deschiderea safeului unde erau păstrate calculatoarele pentru operatori. „În ambele cazuri, problemele au fost remediate și la această oră procesul electoral decurge în regim normal”, a specificat președintele CEC.

Dorin Cimil a precizat că în buletinele primite astăzi de alegătorii din cele 384 de localități unde sunt aleși primarii se vor regăsi câte doi candidați, cei care au obținut cele mai  multe voturi în urma primului tur de scrutin.

În al doilea tur de scrutin se consideră ales candidatul care a întrunit cel mai mare număr de voturi, indiferent de numărul cetățenilor care au participat la alegeri.

Cetățenii își vor putea exprima dreptul la vot în baza buletinului de identitate și a celui de identitate provizoriu.

Pentru cele 384 de funcții de primar candidează 768 de persoane. Circa 89 la sută dintre acestea reprezintă o formațiune politică, iar restul sunt candidați independenți. Cel mai tânăr candidat are 25 de ani, iar cel mai în vârstă - 74. 

img19008804

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!