ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Sute de zboruri au fost anulate în Germania

08:33 | 07.11.2019 Categorie: Externe

Berlin, 7 nov. /MOLDPRES/. Aproximativ 180.000 de pasageri ai companiei Lufthansa vor fi afectaţi joi şi vineri de o grevă masivă de 48 de ore a echipajului de cabină în Germania, compania fiind nevoită să anuleze în total 1.300 de zboruri, relatează AFP, preluat de AGERPRES și MOLDPRES.

La apelul sindicatului UFO, această încetare a activităţii urmează să dureze de la 23:00 GMT miercuri la 23:00 GMT vineri şi să conducă la anularea a 700 de zboruri joi şi 600 programate pentru vineri.

De obicei, o astfel de grevă nu provoacă nici o confuzie pe aeroporturi deoarece Lufthansa îi informează pe pasageri şi le recomandă celor afectaţi de aceste anulări ale zborurilor să nu meargă la aeroport.

Duminică, 20 octombrie, sindicatul UFO a organizat deja o grevă în patru filiale ale grupului Lufthansa, ceea ce a dus la aproximativ 100 de anulări de zboruri. Dar principala companie nu a fost vizată: Lufthansa a acordat o creştere de 2% a salariilor, mai mult decât a cerut UFO.

Sindicatul a decis însă să lanseze această nouă mişcare socială din cauza ''refuzului persistent al Lufthansa de a negocia'' celelalte cereri ale acestuia, se arată într-un comunicat.

img19008942

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!