ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Oraşele Făleşti şi Edineţ vor îmbunătăţi serviciile de asigurare cu apă, cu susţinerea UE

11:58 | 07.11.2019 Categorie: Regiuni

Chişinău, 7 nov. /MOLDPRES/. Oraşele Făleşti şi Edineţ îşi vor îmbunătăţi serviciile de alimentare cu apă, în cadrul unui proiect finanţat de UE. În acest scop, miercuri, 6 noiembrie, au fost recepționate proiectele tehnice de execuție pentru realizarea acestor lucrări, transmite MOLDPRES.

Proiectele au fost elaborate de către specialiștii unei companii autohtone de proiectare. Anterior, documentația tehnică a fost examinată și aprobată de către Departamentul de Construcții al Agenției de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și aprobată de către primăriile celor două localități.

Directorul interimar al ADR Nord, Constantin Bândiu, a comunicat că, în următoarea perioadă, Agenția va desfășura procedurile de achiziții publice. Lucrările de construcție în cadrul măsurilor investiționale nominalizate urmează să fie finanțate din fondurile Uniunii Europene și din contribuția fiecărei localități beneficiare. Pentru aceasta, o lună în urmă, ADR Nord și GIZ Moldova au semnat un Acord de finanțare în valoare de 10,08 milioane de euro.

Şase proiecte din nordul ţării, printre care şi cele de la Făleşti şi Edineţ, sunt finanțate de Uniunea Europeană în cooperare cu programul „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova”, care este implementat de GIZ Moldova în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare, Guvernele Suediei și României și Agenţia Elvețiană pentru Dezvoltare şi Cooperare.

img19008955

img19008955

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!