ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost dezbătută de o comisie parlamentară

11:46 | 11.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 11 nov. /MOLDPRES/. Moțiunea de cenzură împotriva Guvernului condus de premierul Maia Sandu, a fost dezbătută luni, 11 noiembrie, la Comisia parlamentară juridică, numiri şi imunităţi. Şedinţa comisiei a fost boicotată de deputaţii blocului ACUM, comunică MOLDPRES.

Moţiunea a fost dezbătută de membrii din partea PSRM şi PDM ai comisiei, care au dat un aviz consultativ documentului.

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a menţionat că s-au respectat toate procedurile indicate în Regulament şi Constituţie.

Legislatorii blocului ACUM au boicotat şedinţa comisiei pe motiv că regulamentul Parlamentului nu prevede necesitatea adoptării unui aviz la dezbaterea moțiunii de cenzură.

Vineri, 8 noiembrie, fracţiunea PSRM a depus o moţiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Maia Sandu. Socialiştii s-au arătat nemulţumiţi că executivul a modificat regulile de numire a procurorului general prin procedura de asumare a răspunderii, fără a-i consulta. Ei au cerut premierului Maia Sandu să retragă proiectul.

Până astăzi, premierul, dar şi conducerea blocului ACUM, nu au venit cu o poziţie oficială faţă de situaţia politică creată. Nici deputaţii PDM nu au anunţat dacă vor susţine sau nu moţiunea depusă de PSRM.

img19009056

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!