ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

FMI susține că monitorizează îndeaproape situația din R. Moldova

11:57 | 13.11.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Experții Fondului Monetar Internațional (FMI) monitorizează îndeaproape situația din Republica Moldova pentru a evalua cum se vor răsfrânge ultimele evenimente asupra programului susținut de FMI și asupra perspectivelor finanțării externe. Declarația a fost făcută de șeful misiunii FMI pentru Moldova, Ruben Atoyan, informează MOLDPRES. 

„Dorim să ne exprimăm aprecierea față de hotărârea cu care Guvernul condus de Maia Sandu a promovat reformele sprijinite de FMl. Suntem gata să susținem Republica Moldova în continuare în procesul de implementare a reformelor, odată ce va fi format un nou Guvern”, mai este specificat în declarația oficialului. 

Cabinetul de miniștri condus de premierul Maia Sandu a fost demis, marți, 12 noiembrie, prin moțiune de cenzură. Pentru demiterea executivului au votat 63 de deputați ai PSRM și PDM. După adoptarea moțiunii, Uniunea Europeană, România și SUA au transmis mesaje pentru liderii politici de la Chișinău în care au reiterat necesitatea continuării reformelor.

img19009137

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!