ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

PDM nu este pregătit să facă o coaliție de guvernare

13:13 | 13.11.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 13 nov. /MOLDPRES/. Partidul Democrat din Moldova /PDM/ este gata să voteze un guvern care va continua inițiativele demarate de PDM și nu contează cine îl va propune. Declaraţiile au fost făcute de liderul democraților, Pavel Filip, după consultările cu şeful statului. Acesta a precizat că formaţiunea nu este gata să facă parte dintr-o alianță, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, PDM are propria sa agendă şi este în proces de reformare. „Totodată, avem condițiile noastre, avem programe sociale oprite de Guvernul Sandu. Dacă va fi înaintat un premier și o garnitură care va lua în calcul propunerile democraților, și nu contează de unde va veni acest premier, dacă vor fi luate în calcul doleanțele noastre, vom discuta subiectul la Consiliul Politic Național”, a anunţat Filip.

La consultările cu şeful statului au mers astăzi şi deputaţii din Blocul ACUM şi cei din PSRM. La finalul acestora, Blocul ACUM a anunţat că insistă pe menţinerea candidaturii Maiei Sandu pentru funcţia de premier.

Socialiştii au comunicat că nu îşi doresc anticipate şi vor păstrarea alianţei, însă doar cu o resetare a acesteia şi o nouă structură guvernamentală.

Cabinetul de miniştri condus de premierul Maia Sandu a fost demis prin moţiune de cenzură. Pentru demiterea executivului au votat 63 de deputaţi ai PSRM şi PDM. Uniunea Europeană, România şi SUA au transmis mesaje pentru liderii politici de la Chişinău în care au reiterat necesitatea reformării justiţiei.

img19009142

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!