ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria capitalei va avea un nou sediu

09:25 | 18.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 18 nov. /MOLDPRES/. Primăria capitalei va fi mutată într-un nou sediu, iar clădirea actuală ar putea fi transformată în muzeu. Totodată, serviciile prestate de instituție vor fi digitalizate. Propunerile au fost enunțate luni, 18 noiembrie, de primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, care a prezidat prima sa ședință săptămânală a serviciilor Primăriei, transmite MOLDPRES. 

„Vreau să fac un anunț din start. Noi cu dvs., cu toții din Aparatul Primăriei, în scurt timp probabil că vom pleca din această clădire. Ideea noastră este să plecăm într-un spațiu de lucru deschis, într-un format corporativ, unde vom sta cot la cot, cu camere de luat vederi, astfel încât oamenii să vadă cu ce ne ocupăm noi în fiecare zi”, a spus Ion Ceban.

Primarul a propus ca edificiul actual al Primăriei să fie restaurat și transformat într-un muzeu de științe pentru copii. „Rog Direcția finanțe să planifice o discuție în acest sens ca să avem unele resurse financiare pentru anul viitor pentru restaurarea acestui patrimoniu cultural. Una dintre idei ar fi să lăsăm aici sala de protocol și biroul primarului, pentru tradiție, iar această clădire s-o transformăm în muzeu de științe pentru copii, dar mai discutăm”, a punctat primarul.

O altă inițiativă lansată de Ceban vizează digitalizarea serviciilor Primăriei. „În scurt timp, cel mult într-un an de zile, Primăria urmează să fie digitalizată: începând cu ghișeul unic electronic și finalizând cu multe alte servicii care trebuiesc digitalizate”, a spus Ceban. 

img19009260

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!