ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CSP va selecta mâine un candidat pentru funcţia de procuror general

11:33 | 19.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Consiliul Superior al Procurorilor (CSP) va selecta miercuri, 20 noiembrie, un candidat pentru funcţia de procuror general. Anunţul a fost făcut astăzi de către președintele CSP, Angela Motuzoc, care a specificat că a fost recepţionată lista scurtă venită de la Ministerul Justiţiei cu numele celor patru candidați preselectați pentru acest post, precum și dosarele acestora, comunică MOLDPRES.

În şedinţa de astăzi, membrii CSP au aprobat regulamentul şi fişa de evaluare a candidaților, dar şi timpul preconizat pentru intervievarea fiecăruia.

Lista cu cei patru candidați selectați în urma concursului demarat de Ministerul Justiției a fost transmisă ieri la CSP de noul ministru Fadei Nagacevschi. Acesta a anunţat că recunoaște rezultatele concursului, pe care îl consideră legal, deşi predecesorul lui, Olesea Stamati, îl anulase la începutul săptămânii trecute.

După şedinţa de mâine, CSP va selecta o candidatură din cele patru nume propuse: Oleg Crîșmaru, Vladislav Gribincea, Veaceslav Soltan și Alexandr Stoianoglo, pe care o va înainta spre aprobare șefului statului.

img19009326

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!