ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 484 milioane de lei vor fi alocate pentru implementarea sistemului unitar de salarizare în sectorul bugetar

15:53 | 19.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 19 nov. /MOLDPRES/. Peste 484 milioane de lei, din alocațiile aprobate în bugetul de stat pentru anul 2019, vor fi transferate pentru acoperirea parțială a cheltuielilor pentru implementarea prevederilor Legii privind sistemul unitar de salarizare în sectorul bugetar, potrivit unei hotărâri de Guvern aprobate astăzi, informează MOLDPRES.

Potrivit hotărârii, către bugetele autorităților publice locale vor fi efectuate transferuri cu destinație specială în sumă de 363,3 milioane de lei și alte transferuri curente cu destinație generală în sumă de 120,73 milioane de lei.

Prin derogare de la Regulamentul privind finanțarea în bază de cost standard per elev a instituțiilor de învățământ primar și secundar general din subordinea autorităților publice locale de nivelul al doilea, alocațiile destinate instituțiilor de învățământ primar, gimnazial și liceal se vor repartiza instituțiilor respective în funcție de necesitățile identificate la nivel de fiecare instituție.

img19009345

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!