ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şeful Centrului de Medicină Legală a fost reţinut de CNA

12:36 | 20.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 20 nov. /MOLDPRES/. Directorul Centrului de Medicină Legală a fost reţinut de ofiţerii Centrului Național Anticorupție /CNA/ în dosarele ce vizează expertizele trucate, contabilitatea neagră şi corupţia din instituţie. Acesta urmează să fie escortat la Procuratura Anticorupţie pentru a fi audiat, comunică MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al CNA, tot astăzi, procurorii vor cere instanţei de judecată arestarea preventivă a şase legişti din cei 10, reţinuţi acum două zile. Patru dintre ei colaborează cu ancheta şi urmează să fie cercetaţi în stare de libertate.

Medicii sunt învinuiţi de organizarea unei scheme infracționale, prin intermediul căreia ar fi cerut plăți pentru serviciile de expertiză judiciară. Banii erau pretinşi pentru formularea unor concluzii denaturate în rapoartele de expertiză, iar sumele variau între 900 şi 10 mii de lei.

În cadrul percheziţiilor desfăşurate la domiciliile lucrătorilor medicali au fost depistaţi şi ridicaţi zeci de mii de euro şi lei, bijuterii din aur (despre care se presupune că ar fi aparţinut morţilor), precum şi înscrisuri de ciornă, ce ar reprezenta contabilitatea neagră.

Au fost pornite două cauze penale – pentru corupere pasivă şi escrocherie, iar dacă vor fi găsiţi vinovaţi, suspecţii riscă până la 15 ani de închisoare cu amendă de până la 500 mii de lei şi privarea de dreptul de a ocupa funcţii pe o perioadă de până la 15 ani.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!