ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În centrul capitalei a început instalarea principalului pom de Crăciun al țării

12:11 | 25.11.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. În centrul capitalei a început luni, 25 noiembrie, instalarea principalului pom de Crăciun al țării, transmite MOLDPRES.

În acest an, locuitorii și oaspeții capitalei vor putea admira în Piața Marii Adunări Naționale același brad artificial procurat de municipalitate în 2018. Totodată, pe principalele străzi ale capitalei va fi instalat iluminatul de sărbătoare.

Solicitați de agenție, reprezentanți ai Primăriei capitalei au precizat că deocamdată nu se cunoaște când va fi inaugurat pomul de Crăciun, dar, cel mai probabil, acest lucru va fi organizat tradițional la începutul lunii decembrie.

În acest an, târguri dedicate sărbătorilor de iarnă vor fi organizate și în sectoarele capitalei. „În contextul sărbătorilor de iarnă, rog toți pretorii să aranjeze locuri în sectoare, să nu avem doar centrul Chișinăului, unde pot veni oamenii la un brad, la un mic târg, la distracții pentru copii, ca să nu se deplaseze în fiecare seară în centrul capitalei”, a declarat primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, la ședința săptămânală a serviciilor primăriei. „N-o să mai umblăm cu doi brazi. O să fie bine”, a mai adăugat Ceban.

Anul trecut, pentru prima oară, autoritățile capitalei au optat pentru instalarea în PMAN a unui brad artificial. Acesta are o înălțime de 20 de metri și a fost donat de un agent economic.

img19009529

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!