ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Filarmonica Națională va avea loc un concert vocal-simfonic dedicat Zilei Naționale a României

12:58 | 26.11.2019 Categorie: Cultură

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. Un concert vocal-simfonic dedicat Zilei Naționale a României va avea loc miercuri, 27 noiembrie, începând cu ora 18.00, la Filarmonica Națională ”Serghei Lunchevici” din capitală. Intrarea este liberă, informează MOLDPRES.

În cadrul concertului vor evolua: Marin Gheras (nai), Alexandru Ureche (vioară), Capela Corală Academică “Doina”, director artistic și prim-dirijor Ilona Stepan și Orchestra Simfonică a Filarmonicii Naționale, director artistic și prim-dirijor Mihail Agafița. Prezintă Ludmila Leca. În program au fost incluse creații ale compozitorilor M. Stârcea, C. Porumbescu, P. Constantinescu, B. Bartok și G. Enescu.

Astăzi, la ora 19.00, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” actorul român Florin Piersic va susține un recital cu genericul ”Pur și simplu”.

Miercuri și joi, la 19.00, la Teatrul Național ”Eugene Ionesco” va fi jucat spectacolul ”Străini în noapte”, în regia lui Radu Beligan. Protagoniștii spectacolului sunt actorii Florin Piersuc și Medeea Marinescu.

Joi, 28 noiembrie, la 18.00, la Teatrul Național ”Mihai Eminescu” publicul este așteptat la spectacolul ”Panică la Grad Hotel” după Ray Cooney, la Teatrul ”Luceafărul” - la spectacolul ”Jocul de-a vacanța” de Mihail Sebastian, iar la 18.30, la Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A. P. Cehov” - la spectacolul ”Fără frâne”,  proiect moldo-rus de Evghenii Latii, Veaceslav Romanov și Iurii Muzîca și la Teatrul Național ”Satiricus I. L. Caragiale” - la spectacolul ”Hamlet, cursa de șoareci” după W. Shakespeare.

img19009577

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!