ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

14 boxeri moldoveni au devenit premianți la turneele din Ucraina

18:40 | 26.11.2019 Categorie: Sport

Chişinău, 26 nov. /MOLDPRES/. 14 reprezentanți ai Școlii specializate din Grimăncăuți (Briceni) au devenit în week-end premianți ai turneelor desfășurate la Lvov, Cernăuți și Kaluș (Ucraina), au informat marți, 26 noiembrie surse din cadrul instituției, relatează MOLDPRES.

Dumitru Coșciug (81 kg) a câștigat concursul de la Cernăuți, categoria de vârstă seniori. Pe prima treaptă a podiumului de premiere au urcat coechipierii Ilie Mușuc (56 kg) și Valeriu Răzmeriță (75 kg), dar la categoria de vârstă tineret.

Eugen Cebotari a fost cel mai bun în categoria sa (60 kg) la turneul de la Lvov, rezervat cadeților, iar Dan Golodenco (52 kg) și-a învins toți adversarii la concursul de la Kaluș.

Alți 9 elevi ai Școlii din Grimăncăuți s-au clasat pe locurile doi și trei la turneele din Ucraina. ”Important este ca ei să acumuleze experiență competițională. Doar o participare face mai mult decât zeci de antrenamente. La turnee se călesc caracterele”, astfel a comentat astăzi pentru agenție evoluțiile boxerilor din Grimăncăuți Antrenorul Emerit Petru Caduc din localitate.

El i-a pregătit aici în anii precedenți pe medaliații olimpici Vitalie Grușac, Veaceslav Gojan, premianții Campionatelor Europene Victor Cotiujanschi, Dumitru Galagoț, Vasile Belous, laureații Universiadelor Mondiale Mihail Muntean și Andrei Zatușevschi.

img19009591

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!