ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii au intervenit cu material antiderapant pe traseele din țară

09:14 | 03.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 3 dec. /MOLDPRES/. Peste 2 mii de tone de material antiderapant au fost distribuite noaptea trecută de drumari pe traseele din țară, în urma precipitațiilor sub formă de ploi, lapoviță și ninsoare, transmite MOLDPRES.

Solicitat de agenție, șeful Serviciului operativ al Administrației de Stat a Drumurilor /ASD/, Sergiu Căpăţină, a declarat că noaptea trecută, întreprinderile rutiere SA „Drumuri” din teritoriu au demarat lucrări de patrulare, deszăpezire și combatere a lunecușului pe drumurile naționale. În lucrări au fost implicate 113 utilaje speciale și peste 240 de muncitori.

Potrivit informațiilor operative ale ASD, printre traseele pe care s-a format pe alocuri lunecuș se numără Chișinău-Orhei-Soroca-Otaci, Chișinău-Ungheni-Sculeni, Chișinău-Leușeni.

În contextul ninsorii de noaptea trecută, Inspectoratul Național de Patrulare a emis o avertizare în care a îndemnat șoferii să nu conducă mașinile neechipate pentru iarnă, să mărească spațiul dintre mașini, să reducă viteza în curbe și să se asigure atunci când fac depășiri. Totodată, conducătorii auto au fost atenționați că pe carosabilul acoperit de zăpadă orice manevră necesită mult mai multă atenție.

În următoarele zile, vremea se va menține rece, potrivit datelor Serviciului Hidrometeorologic de Stat. 

img19009799

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!