ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Indemnizațiile unice pentru medici şi farmaciști vor crește

14:14 | 06.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 6 dec. /MOLDPRES/. Indemnizațiile unice acordate pentru tinerii specialiști, medici, farmaciști, personal medical și farmaceutic vor fi majorate. Parlamentul a aprobat vineri, 6 decembrie, modificarea articolului 11 din Legea ocrotirii sănătății, comunică MOLDPRES.

Potrivit noilor reglementări, indemnizația unică pentru medici și farmacişti va creşte, începând de anul viitor, de la 45 mii de lei la 120 mii de lei, iar cea pentru personalul medical și farmaceutic de la 36 mii de lei la 96 mii de lei. Indemnizația urmează să fie achitată în trei tranșe egale, a câte 40 mii de lei anual pentru medici și farmaciști, respectiv a câte 32 mii de lei, după expirarea primei luni de activitate și, ulterior, la finele fiecărui an de activitate. 

Persoanele care au primit rate ale indemnizației anterior stabilite de legislație vor beneficia în continuare de rate majorate corespunzător. Pentru ratele indemnizației primite anterior recalcularea nu se va efectua. 

Vor beneficia de indemnizații unice, potrivit estimărilor, 1 260 de persoane.

img19009961

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!