ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Ion Chicu va participa la summit-ul șefilor de guverne ale statelor GUAM

09:42 | 09.12.2019 Categorie: Politică

Chişinău, 9 dec. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a anunţat luni, 9 decembrie, că va merge săptămâna curentă la Kiev, Ucraina, unde va participa la summit-ul șefilor de guverne ale statelor GUAM, comunică MOLDPRES.

Declaraţia a fost făcută de premier după şedinţa de lucru avută cu şeful statului, Igor Dodon, şi cu speakerul, Zinaida Graceanîi. El a precizat că la Kiev are preconizată o întrevedere bilaterală cu omologul său ucrainean, Oleksiy Honcharuk.

Conform sursei citate, tot la începutul săptămânii viitoare, premierul va efectua și o vizită la Strasbourg, la Consiliul Europei, unde va discuta despre reforma justiției și respectarea drepturilor omului.

Şeful executivului a menţionat că la următoarea şedinţă a Cabinetului de miniştri va fi pusă în discuţie Convenţia de la Istanbul (Convenția Consiliului Europei privind prevenirea și combaterea violenței împotriva femeilor și a violenței domestice), după care va fi înaintată spre ratificare către Parlament. El a adăugat că în zilele următoare va avea o întrevedere la Guvern cu toţi preşedinţii de raioane, pentru a pune la punct un mecanism eficient de cooperare între autorităţile centrale şi locale.

Printre priorităţile trasate de premier pentru perioada următoare s-a numărat şi deschiderea unei instituţii de stat menită să acorde suport voluntarilor.

img19010001

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!